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Friday, October 18, 2013

RICE FRITTATA/FRITTATA DI RISO


Italian Version,
Cerco sempre di trovare nuovi modi per usare il cibo come mezzo di conforto senza danneggiare la mia salute o diventare grassa. Oggi la mia collega MJ ha condiviso con me una ricetta tipica del sud Italia che è gustosa, facile e veloce da fare. Il pasto perfetto da portare in ufficio. L'unico contro è che mescola proteine e carboidrati (contro ovviamente se per te è un problema). Non è paleo, ma è Geno Type/ hunter/ cacciatore friendly.

Ingredienti:
4 uova
1 tazza di riso (io adoro il basmati)
sale qb
1/4 di tazza di parmigiano o pecorino
1 cucchiaino di ghee o olio d'oliva
Procedimento:
Cuocete il riso prima di tutto, mentre sbattete le uova, quando il riso è prondo mixatelo con le uova, il parmigiano e il sale.
Scaldate una padella con il ghee o l'olio d'oliva e mettete dentro la mistura, cuocete 2-3 minuti per lato.
Il risultato finale dovrebbe essere simile a quello di una torta che si può tagliare a fette.
Buona Giornata!
Tay

PS: Io sono intollerante al lattosio e il parmigiano va bene anche se non si riesce a digerire i latticini, ed è ricco di calcio (ovviamente chi è allergico credo dovrebbe proprio evitarlo)

OVVIAMENTE SE AVETE QUALCHE BUONA VARIAZIONE FATEMELA SAPERE!

English Version
I am always searching new ways of food comforting myself without get fat or damage my health, and today my colleague MJ shared a southern Italy recipe that it is tasty, easy and quick to do, the perfect type of meal you would bring to the office. The only cons is that it mix together proteins and carbs (if this matter to you). Not Paleo but Hunter friendly (Genotype diet)

Ingredients:
4 whole eggs
1 small cup of rice (I love basmati rice)
Salt
¼ cup of Parmesan or Percorino Cheese (if you don't have it do it with a normal cheese not watery like mozzarella or ricotta)
1 tea spoon of ghee or olive oil
How to do it:
Boil the rice first, while mixing the eggs. After that the rice is ready mix the rice, eggs, parmesan and add some salt.
Hot a pan with ghee (or olive oil) and put the mix in it. Cook for 5 minutes (2 minutes each side).
That's it!
The end result must be like a cake that you can cut in slices.
Have a nice day!
Tay

Ps: I am lactose intolerant, and parmesan cheese is really good for you even if you can't digest foods containing lactose, and it is reach of calcium. (Of course if you are allergic to milk I would totally avoid it!)

OF COURSE IF YOU HAVE TRIED IT AND YOUR VARIATION IS REALLY TASTY LET ME KNOW!

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